L´ESPANYA TRAMPOSA AMB CATALUNYA – JOSEP LLUIS DOMENECH GOMEZ

 

Josep Lluis Domenech gomez Valencia

    Els espanyols faran el que calgui, sempre, sempre, per menystenir Catalunya. Tenen aquest costum. Avui al diari ARA, ens ho recorda d'una manera ben clara en Vicens VILLATORO. Vist amb el pas del temps, sembla mentida que hi hagi tanta maldat en un poble espanyol que solament vol perjudicar Catalunya. Pel que podeu veure, la cosa no ve de fa poc. Això ve des de temps del malparit del comte duc d'Olivares.  

"LA SETMANA QUE VE farà cent anys de la mort de José Echegaray, el primer espanyol que va guanyar un premi Nobel, el de literatura. En alguns mitjans s'han preguntat què queda d'Echegaray en la tradició literària espanyola, i la resposta és que gairebé res: a veure quants lectors han llegit mai alguna obra seva o n'han vist representada una peça teatral.  

Echegaray contra Catalunya

A l'hora d'entendre aquest oblit, han recordat un fet essencial: Echegaray, autor d'obra honesta però modesta, va rebre el Nobel per pressions del govern espanyol, per evitar que se li donés a Àngel Guimerà -al costat de Mistral-, que era el candidat de l'Acadèmia Sueca.

D._Angel_Guimerà_President_dels_Jocs_Florars

Els va semblar inadequat que guanyés el Nobel un escriptor en català i van pressionar perquè el guanyés, paradoxalment, el traductor al castellà de les seves obres. Això de l'Operación Catalunya no és cosa de fa quatre dies. En la mateixa edició alguns d'aquests mitjans s'escandalitzen que el govern català actual obri ambaixades en països clau per als interessos econòmics i culturals dels catalans. Quan hi ha una tradició en la qual un govern evita el reconeixement internacional d'un ciutadà seu perquè escriu en català, ¿a algú li estranya que Catalunya es vulgui explicar ella mateixa al món?" Com podeu veure, aquesta gent no te remei. Cada vegada més bords. I cal esperar encara. Els mesos vinents, això serà terrible. L'aparell de l'estat espanyol, es posarà en marxa i esquitxarà de merda tot el que hagi de veure amb Catalunya i els catalans. Per tot això, ens cal tenir consciència que cal marxar. Perdoneu, millor... cal fugir d'aquesta Espanya Imperial, que viu a costa nostra. Nosaltres no som cornuts i no volem pagar el beure. Cal Fer vía. Cal amar tots a una. Cal anar tots a l´hora.