ENS CAL ESCOLLIR ELS VEÏNS – JOSEP LLUIS DOMENECH GOMEZ

josep lluis domenech gomez

Cal ser molt curós i és de sentit comú que, si la CUP insisteix a fer molt presents les seves inclinacions i prioritats en el programa del proper Govern, del President Mas, el suport al procés per part de sectors de les classes mitjanes es pot erosionar i fins i tot perdre molta pistonada.

El Conseller Mas-Colell ha dit: «Com a membre dels governs dels darrers cinc anys em permeto expressar la meva inquietud per demandes, recollides en les 53 condicions, que impliquen tirar enrere algunes de les bones polítiques i bones realitzacions d’aquests governs (per exemple, el decret de plantilles d’Ensenyament, o el VISC+ de Salut)».

Finalment, tant o més seriós és que la CUP s’ha definit com a euroescèptica i antieuro. Associar-nos, encara que sigui indirectament, amb aquestes posicions ens fa mal en un front absolutament vital: el front europeu i internacional.

El procés català ha gaudit de comprensió, fins i tot de simpatia, a la premsa i mitjans de comunicació internacionals. Però en aquests àmbits la percepció de dependència envers la CUP genera reaccions molt fredes, sinó gèlides.

Ho hem vist fa pocs dies amb un editorial del Financial Times que només podem descriure com a molt negatiu cap a nosaltres i cap al moment que viu el procés. I no solament aquest diari, també en privat, moltes cancelleries han fet mala cara.

Com a conclusió: de la CUP podem acceptar dos vots per a la investidura d’Artur Mas com a president, però no les seves condicions. Ja sé que aquest parer pot portar a noves eleccions al mes de març.

Si és així cal estar convençuts que el president Mas sabrà explicar en la nova campanya electoral on som i per què hi som, i que els catalans sabran decidir, amb saviesa, quin lideratge volen per al procés, però no podem perdre potencia electoral si anem amb partits radicals.